Szűrések
Komplex szűrés Nyomtatás

Köztudott, hogy az idejében felfedezett betegségek hatékonyabban gyógyíthatók, a da­ga­na­tok i­de­je­ko­rán diagnosztizálhatók, a keringésszervi betegségek előidézői, a ri­zi­kó­fak­to­rok is elkerülhetők, kezelhetők. A szűrés célja, hogy a megfelelő szűrővizsgálatokkal még időben feltárjuk az egészségromlásra utaló figyelmeztető jeleket, így akár életmódváltással is megelőzhető egy később már visszafordíthatatlan károsodás. Szűrési csomagjainkat a betegségek sa­já­tos­sá­gai, a nem­zet­kö­zi és a hazai „szakmai” ajánlások alapján állítottuk össze.

Bővebben...
 
Csecsemő és gyermek ultrahangos szűrővizsgálatok Nyomtatás
A csecsemők és gyermekek ultrahangos vizsgálatát Dr. Imre Tamás gyermekgyógyász szakorvos végzi. A csecsemő szűrés optimális időpontja 6-8 hetes kor. Ekkor lehetőség van komplex, koponya, hasi és csípő vizsgálatokra a veleszületett rendellenességek, csípőficam biztos szűrésére.

A koponya vizsgálattal a nagykutacson keresztül vizsgálható az agyállomány. Fény derülhet érfejlődési rendellenességekre, cisztákra, agyvérzésekre, melyek nem okoznak tüneteket.

Bővebben...
 
Tüdőszűrés Nyomtatás

A XVI. Kerületi Tüdőszűrő állomáson az alábbi esetekben végzünk tüdőszűrő vizsgálatot:

1.      Térítésmentesen:


·        a XVI. kerületben, Nagytarcsán vagy Csömörön bejelentett lakcímmel rendelkező lakosoknak,  40 éves kor felett (ajánlott vizsgálat) évente egy alkalommal beutaló nélkül, ingyenesen igénybe vehető.


·        14-18 éves kor között iskolai alkalmassági vagy szakmai gyakorlat céljából, iskolaorvosi beutalóval és szülő (gondviselő)  beleegyező nyilatkozatával végezhető el.


·        Budapesten más kerületben lakó pácienseket - amennyiben térítésmentesen szeretnék igénybe venni a tüdőszűrést- a lakcímük szerinti tüdőszűrő állomásra irányítjuk.
2.      Térítés ellenében:


·       18-40 éves kor között beutalóval, orvos által meghatározott szakmai indok alapján kérhető,


·     Munkaalkalmassághoz kért vizsgálat elvégzéséhez –kortól függetlenül- foglalkozás egészségügyi vagy háziorvosi beutaló szükséges és térítési díj ellenében végezhető el. Minderről a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII: törvény 10.§ db) pontja rendelkezik.


Terhesség esetén tüdőszűrés nem végezhető.


A járványügyi érdekből végzett kötelező tüdőszűrés 2013. július 1-én megszűnt.


A tüdőszűrés helye: 1165 Budapest Hunyadvár utca 43/b I. emelet.


Az épületben lift működik.


Bővebben...
 


Álláslehetőségek

Kereső


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.