Egynapos sebészet Nyomtatás


"Kórház helyett - egynapos sebészet"

Az egészségügyi ellátórendszer elmúlt években tapasztalt fejlődése, valamint új műtéti technikák megjelenése lehetővé tette, a nyugaton már bevált és használt  gyógyítási módszer, az úgynevezett egynapos sebészetet hazai bevezetését.

A módszer előnye, hogy bizonyos műtéteknél a hosszú ápolás helyett a beavatkozást követő 24 órán belül hazatérhet a beteg a saját otthonába.

A műtöttek számára ez kíméletesebb megoldás, hiszen feleslegesen nem kell a kórházban maradniuk, így a fertőzés veszély, vagy a pszichés megterhelés a beteg számára lényegesen kisebb, és a beteg hamarabb visszatérhet családjához és munkahelyére. 2007 szeptembere óta rendelőnkben is működik egynapos sebészet, amelynek keretén belül szemészeti, urológiai, ortopédiai és sebészeti műtétek történnek. A műtéteket helyi érzéstelenítésben, biztonságos háttérrel végezzük.

Rendelőnkben kétszemélyes fektető, és tízszemélyes, rövid (1-2 órás) pihentetésre alkalmas szoba került kialakításra, ahol a műtét utáni megfigyelést kulturált körülmények között  tudja biztostani erre képzett szakszemélyzetünk.

Szakrendelőnkben szakterületenként különböző időpontokban tartunk rendelést, ahol a beteget telefonon előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az ambuláns műtéteket akár közvetlenül az első vizit után elvégezzük, az egynapos sebészeti műtétek általában későbbi, egyeztetett időpontban történnek.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) kötött finanszírozási szerződés alapján az egynapos sebészeti műtéteket - érvényes TAJ kártyával rendelkező betegeink számára - díjmentesen (ingyenesen) végezzük.


Egynapos sebészet előnyei:

  • műtét napján hazabocsájtjuk ( maximum 24 órán belül)
  • kevésbé borítja fel az életritmust
  • hamarabb visszatérhet családjához és munkahelyére
  • kultúrált környezet, képzett szakemberek


Feltételek:

  • A műtétre a beteg kivizsgálva, belgyógyászati engedéllyel érkezik
  • A műtét után a beteg csak kísérővel és gépkocsival távozhat
  • A lakás higiénés körülményei megfelelőek
  • Tartózkodási helytől eü.intézmény autóval 30 perc alatt elérhető
  • Tartózkodási helyen telefon biztosított
  • Műtétet követő éjszakán a felügyelet biztosított.


Az egynapos sebészetnek szigorú szakmai, szociális és egyéb feltételei vannak, amelyek megbeszélésére a konzultáció során akkor kerül sor, amikor már konkrétan felmerül a műtét elvégzése. (Pl.: Jó általános állapotot feltételez, súlyos rendszerbetegség nélkül, a betegnek vállalnia kell a hazaszállítás, valamint az otthoni ápolás megszervezését, valamint rendelkeznie kell telefonnal, hogy bármely probléma esetén fel tudja venni a kapcsolatot  az operáló orvossal stb.)

Forduljanak bizalommal szakorvosainkhoz, akik előzetes vizsgálat alapján megállapítják, hogy alkalmas-e ön az egynapos sebészeti részlegen történő műtétre. 

Álláslehetőségek

Kereső


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.