Egynapos sebészet Nyomtatás


"Kórház helyett - egynapos sebészet"

Az egészségügyi ellátórendszer elmúlt években tapasztalt fejlődése, valamint új műtéti technikák megjelenése lehetővé tette, a nyugaton már bevált és használt  gyógyítási módszer, az úgynevezett egynapos sebészetet hazai bevezetését.

A módszer előnye, hogy bizonyos műtéteknél a hosszú ápolás helyett a beavatkozást követő 24 órán belül hazatérhet a beteg a saját otthonába.

A műtöttek számára ez kíméletesebb megoldás, hiszen feleslegesen nem kell a kórházban maradniuk, így a fertőzés veszély, vagy a pszichés megterhelés a beteg számára lényegesen kisebb, és a beteg hamarabb visszatérhet családjához és munkahelyére. 2007 szeptembere óta rendelőnkben is működik egynapos sebészet, amelynek keretén belül szemészeti, urológiai, ortopédiai és sebészeti műtétek történnek. A műtéteket helyi érzéstelenítésben, biztonságos háttérrel végezzük.

Rendelőnkben kétszemélyes fektető, és tízszemélyes, rövid (1-2 órás) pihentetésre alkalmas szoba került kialakításra, ahol a műtét utáni megfigyelést kulturált körülmények között  tudja biztostani erre képzett szakszemélyzetünk.

Szakrendelőnkben szakterületenként különböző időpontokban tartunk rendelést, ahol a beteget telefonon előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az ambuláns műtéteket akár közvetlenül az első vizit után elvégezzük, az egynapos sebészeti műtétek általában későbbi, egyeztetett időpontban történnek.

A  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (NEAK) kötött finanszírozási szerződés alapján az egynapos sebészeti műtéteket - érvényes TAJ kártyával rendelkező betegeink számára - díjmentesen (ingyenesen) végezzük.


Egynapos sebészet előnyei:

  • műtét napján hazabocsájtjuk ( maximum 24 órán belül)
  • kevésbé borítja fel az életritmust
  • hamarabb visszatérhet családjához és munkahelyére
  • kultúrált környezet, képzett szakemberek


Feltételek:

  • A műtétre a beteg kivizsgálva, belgyógyászati engedéllyel érkezik
  • A műtét után a beteg csak kísérővel és gépkocsival távozhat
  • A lakás higiénés körülményei megfelelőek
  • Tartózkodási helytől eü.intézmény autóval 30 perc alatt elérhető
  • Tartózkodási helyen telefon biztosított
  • Műtétet követő éjszakán a felügyelet biztosított.


Az egynapos sebészetnek szigorú szakmai, szociális és egyéb feltételei vannak, amelyek megbeszélésére a konzultáció során akkor kerül sor, amikor már konkrétan felmerül a műtét elvégzése. (Pl.: Jó általános állapotot feltételez, súlyos rendszerbetegség nélkül, a betegnek vállalnia kell a hazaszállítás, valamint az otthoni ápolás megszervezését, valamint rendelkeznie kell telefonnal, hogy bármely probléma esetén fel tudja venni a kapcsolatot  az operáló orvossal stb.)

Forduljanak bizalommal szakorvosainkhoz, akik előzetes vizsgálat alapján megállapítják, hogy alkalmas-e ön az egynapos sebészeti részlegen történő műtétre. 

Álláslehetőségek

Kereső


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.