Belgyógyászat Nyomtatás

Előjegyzés:

szükséges

Telefon: 401-1300

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rendelés helye:

Jókai utca 1. emelet


Beutaló:

szükséges


Sürgős ellátás: információ

Rendelési idő:

itt érhető el

Szabadságok: aktuális információk

 

Általános tájékoztató:

 

Milyen esetekben érdemes a belgyógyászatot felkeresni?

A  mai erősen specializálódó egészségügyi ellátáson belül a belgyógyászat az a szakterület, amely a leginkább megőrizte egységes szemléletét,  a megelőzéstől a kivizsgáláson,  kezelésen át egészen a rehabilitációig. A belgyógyászat próbálja integrálni a többi szakterületet.  Ezért – az egyetlen szervet érintő, egyértelműen specializálódott kezelést igénylő problémákat kivéve – gyakorlatilag mindenféle panasszal célszerű a kivizsgálást egy átfogó  belgyógyászati vizsgálattal kezdeni az alapdiagnózis felállításához. Amennyiben a beteg tünetei bizonytalanok, általánosak, nehezen megfoghatóak (rossz közérzet, gyengeség, fáradékonyság, változó emésztőrendszeri panaszok, visszatérő fájdalomérzet, alvászavarok, idegrendszeri panaszok stb.) a belgyógyászati kivizsgálás segíthet a diagnózis felálításában, szükség esetén a megfelelő szakterület specialistáihoz irányítja a beteget.  

A belgyógyászokat a diagnózis felállításában a legkülönbözőbb vizsgálati eljárások, képalkotó diagnosztikai eljárások segítik (EKG, laboratórium, 24 órás vérnyomás monitorizálás, csontsűrűség-mérés, arteriográfiás vizsgálat, röntgen osztályon készített ultrahang és röntgenvizsgálatok, stb.).

A speciális szakrendeléseken tapasztalható hosszú előjegyzési idő miatt a belgyógyászati kivizsgálás megkezdésével a diagnosztika lényegesen lerövidíthető, a terápia mihamarabb megkezdhető.

 


Hogyan zajlik a belgyógyászati kivizsgálás?

A belgyógyászati vizsgálat az anamnézis felállításával kés fizikális vizsgálattal kezdődik.

Ezt követően a  kórelőzmény, a tünetek, panaszok ismeretében állítja össze a belgyógyász a beteg útját, a szükséges vizsgálatok és szakorvosi konzultációk sorrendjét. A laboratóriumi alapvizsgálatok eredményeit összeveti a beteg által hozott (vagy, visszatérő páciens esetén a nyilvántartásban őrzött) korábbi leletekkel, és a terápia során folyamatosan követi az eltérések mértékét.

Szükség esetén a belgyógyász irányítja a beteget különböző képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra, mellkasröntgenre, hasi és kismedencei ultrahangvizsgálatra, emlődiagnosztikára, stb.

 

Elsősorban az alábbi esetekben várjuk tisztelt betegeinket:

 

- bizonytalan tünetek esetén részletes kivizsgálás

- akut rosszullét

- magas vérnyomás kivizsgálása és beállítása, 24 órás vérnyomás monitor-felhelyezése és   kiértékelése,- amennyiben szükséges szív UH vizsgálatok megszervezése.

- kismamák belgyógyászati szakvizsgálata és terhességi diabetes gondozás

- műtét előtti kivizsgálás,

- diabetológiai kezelés és gondozásba vétel ,

- haematológiai, hepatológiai és endokrinológiai ( elsősorban pajzsmirigy betegség gyanúja) kivizsgálások megkezdése,- a bonyolultabb esetek speciális szakrendelésre történő utalása

- CT- és MR-vizsgálatokra szakorvosi beutalók adása időpont-egyeztetéssel

- infúziós kúra

 

Az első vizsgálathoz beutaló szükséges, a kezelés során szükséges kontroll vizsgálatokhoz azonban nem kell külön beutalót kérni.

 

Sürgős betegellátás

Akut rosszullét esetén rendelési időben sürgőséggel ellátjuk !  Kérjük jelentkezzen a betegirányítónál.

Rendelési idő

Orvos

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

 

 


Ferenczné           Dr Salamon Mónika

8-14

      14-20  

    14-20

8-14

      8-14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előjegyzés

A betegfogadás  előjegyzés alapján történik.

Telefon: A rendelésre a központi betegirányító ad időpontot a  401-1300 számon.

Emai: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szabadság információk:Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.


 

Belgyógyászok

Dr. Salamon Mónika

Álláslehetőségek

Kereső


Ferenczné Dr. Salamon Mónika


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.