Gasztroenterológia Nyomtatás


Előjegyzés:
szükséges Telefon: 401-1300 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Rendelés helye: Jókai utca I. emelet

Beutaló: szükséges
Sürgősségi ellátás: nincs
Rendelési idő: itt érhető el
Szabadságok: aktuális információk


Általános tájékoztató

A  gasztroenterológia az emésztőrendszer (nyelőcső, gyomor, vékonybél, hasnyálmirigy, vastagbél, máj) betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület. Gasztroenterológust  gyomorpanaszok, máj, és epehólyag körüli  rendellenességek, hasnyálmirigy- problémák, a székelési szokások megváltozása, emésztési zavarok esetén keressük fel.

Kivizsgálás szükséges lehet az alábbi tünetek előfordulása esetén:

 • hasi fájdalom
 • gyomorégés
 • székrekedés
 • haspuffadás
 • teltségérzet
 • rossz lehelet
 • émelygés, hányinger

Leggyakoribb betegségek:

 • emésztési problémák
 • epehólyag problémák
 • gyomorégés
 • haspuffadás
 • székrekedés

A vizsgálat a beteg panaszainak részletes feltárásával kezdődik. Ezt a betegvizsgálat-, majd szükség szerint laboratóriumi vizsgálat- (vérvétel, széklet, vizeletvizsgálat), a lehető legpontosabb diagnózis felállításához szükséges képalkotó vizsgálat- (röntgen, UH, CT), valamint további speciális vizsgálat (Helicobacter kilégzés, H2 vizsgálat) követhet.

Eszközös vizsgálatokra orvosi javaslatra, kizárólag az osztályon adunk előjegyzést.

Gyomortükrözés (gasztroszkópia)

A gyomor- és a nyombél diagnosztikus viszgálatát jelenti. A  gyomortükrözés a jelenleg ismert legkorszerűbb vizsgálati módszer a nyelőcső, gyomor (pl. gyulladás, gyomorfekély, rosszindulatú daganat) kórismézéséhez. A beavatkozás során szövettani mintavételre is szükség lehet, amely a végleges kórszövettani diagnózis alapfeltétele. Ilyenkor annak tisztázására is lehetőség nyílik, hogy fennáll-e olyan bakteriális fertőzés, amely fekély kialakulásában szerepet játszhat (Helicobacter pylori ).

A gyomor , és a nyombéltükrözés  éhgyomorra történik, ezért a beavatkozás napján, a vizsgálat előtt, sem szilárd, sem folyékony étel nem fogyasztható. A dohányzás is kerülendő, mert növeli a gyomorsav-elválasztását.

Vastagbéltükrözés (kolonoszkópia )

Vastagbél endoszkópos vizsgálata. Vastagbéltükrözés alkalmazható a vastagbél gyulladásos állapotainak diagnosztizálására, segítségével megkereshető a vérzések, illetve a fájdalom forrásai, okai. Diagnosztizálható vele a vastagbél, és végbél daganatai. Vastagbélrák megelőzhető, időben felfedezett végbélrák gyógyítható.

A vastagbél tükrözés speciális előkészítést igénylő vizsgálat, melyről részletesebb tájékoztatást a vizsgálatra történő előjegyzés alkalmával az osztályon nyújtunk.


Előjegyzés

A gasztroenterológiai szakrendelésen a betegellátás előjegyzési időpont alapján történik, beutaló szükséges.

Telefon: a rendelésre a központi betegirányító ad időpontot a  401-1300 számon.

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Rendelési idő

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek7:00 - 13:00

Dr. Körösi Géza


14:00-20:00

Dr. Kokas Péter15:00-20:00

Dr. Bíró Gizella
Szabadság információk:

Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

 

Álláslehetőségek

Kereső


Kőrösi Géza

Bíró Gizella

Kokas Péter


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.