Gyermek fogorvosi szolgálat Nyomtatás

 

Előjegyzés: szükséges Telefon: rendeléseken
403-6906
Rendelés helye: Hősök tere 7-9, I. emelet

Beutaló: nem szükséges
Sürgős ellátás: információ
Rendelési idő: itt érhető el
Szabadságok: aktuális információk

 

A Hősök tere 7-9 alatti rendelőjében, kétműszakos rendelési időben, 5 gyermek fogszakorvos, és egy fogszabályozó szakorvos végzi a kezeléseket, kiválóan képzett szakasszisztensekkel. A fogorvosi székeket és kezelőegységeket 2006-ban, fogászati röntgenünket 2009-ben tudtuk korszerű berendezésekre cserélni. Büszkén mondhatjuk, hogy mára a magánrendelők felszereltségével versenyképes körülmények között tudjuk a gyermekek fogorvosi kezelését elvégezni, és ez nem csak a műszereinkre igaz, hanem a felhasznált anyagok minőségére is. És az sem elhanyagolható szempont, hogy kezeléseinket térítésmentesen nyújtjuk a gyermekeknek, a legkisebbektől egészen a nappali tagozatos középiskolásokig bezárólag. Az óvodákban a fogászati szűréseknél lehetőség szerint, az óvónők segítségével játékos fogászati foglalkozást tartunk.


Tevékenységünk egyik legfontosabb része a kerület gyermekeinek fogászati preventív és gyógyító ellátása. Ennek a programnak a keretében évente szűrővizsgálatot végzünk a középiskolákban, általános iskolákban, óvodákban és bölcsődékben, ami kerületi szinten több mint 13 ezer gyermek vizsgálatát jelenti. A visszarendelt gyermekek kezelése során természetesen tanácsokkal is ellátjuk a szülőket, hogyan tudják gyermek fogainak további szuvasodását megakadályozni.


A megelőzéshez kapcsolódóan szeretnénk még beszélni a barázdazárásról. Ez egy olyan eljárás, amely során a fogszuvasodás megelőzésére, vagy a kezdődő szuvasodási folyamat megállítására, a rágófogak gödröcskéinek (barázdáinak) felületét egy fényre kötő anyaggal vonjuk be. A védőréteg, amely akár évekig a helyén marad, megakadályozza az ételmaradék és baktériumok behatolását a mély barázdákba. A fogfelszín így könnyebben tisztítható, ezáltal csökken a fogszuvasodás kialakulásának kockázata. A barázdazárás, az első és második maradó rágófog áttörését követően minél hamarabb, rendszerint 5-7, ill. 11-14 éves korban célszerű elvégezni. A kezelés a legkorszerűbb fogászati anyaggal történik , OEP által finanszírozott, a szülőt költség nem terheli. A beavatkozáshoz, akárcsak a többi kezeléshez időpont egyeztetés szükséges, erre a választott orvos saját rendelési idejében van lehetőség.

 

Itt szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra a tényre ,hogy az első maradó őrlőfogak áttörése tejfogváltás nélkül történik, általában 5-6 éves korban!Ez sokszor észrevétlen marad és gyors szuvasodásával kellemetlen perceket szerez a kis pácienseknek .Ezért is fontos a rendszeres, kb.3-6 havonta a szűrővizsgálaton való megjelenés .

 

Szabadság információk:

Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

 

Álláslehetőségek

Kereső


Hámori Tamás

Bálint Szilvia

Barna Mónika

Bérczi Gabriella

Földes Katalin


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.